2022. április 23., szombat

Megereszkedett szemhéj feszesítése

Az öregedés első jelei mindig a szem körül mutatkoznak meg, mert a szem körüli izmok meggyengülnek, a kollagén termelése pedig csökken, s mindezt a ráncok kialakulása követi. A petyhüdt szemhéjat konkrétan a homlokizmok megereszkedése okozza, ami ugyan természetes folyamat, de amennyiben késleltetni, sőt bizonyos fokig javítani szeretnénk rajta, kétféle módon is megtehetjük:
  • Tornáztathatjuk a szemhéj izmait az alábbi módon: Mutató ujjainkat a szemöldökeinkre fektetve fogjuk le erősen azt, hogy ne tudjon elmozdulni, majd legalább hússzor erőteljesen pislogjunk, s mindezt ismételjük meg minden reggel.
  • Szemhéjfeszesítő házi kencét is készíthetünk, amelyhez mindössze egy elkevert (nem felvert) tojásfehérje szükséges, amit a megtisztított szemhéjunkra kenünk fültisztító pálcikával, de még jobb, ha egy gézdarabot mártunk a tojásfehérjébe, s azt helyezzük a szemhéjunkra. Mindkét esetben a tojásfehérje száradásáig (legalább két perc) hagyjuk rajta. Az eredmény látványos lesz. Naponta ismételjük, célszerűen sminkelés előtt. (A megmaradt tojásfehérje hűtőszekrényben tárolva újra használható.)

forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése