2021. június 16., szerda

Ötletek vágott virágokhoz

Amennyiben egy virágcsokrot nagyobb távolságra szállítunk, a legegyszerűbb módja, hogy friss maradjon, ha az alábbi módon csomagoljuk: a virágok szárainak végét vizes papírtörlőbe csomagoljuk és nejlonnal védjük a díszpapír átázásától. 


Hosszú időre megőrizhetjük a virágok szépségét, ha paraffinviaszba mártjuk, de előzőleg győződjünk meg arról, hogy viasz ne legyen 150 foknál melegebb. 


A vágott virágainkat dekoratívan rendezhetjük, ha az 1-2. kép alapján készen kapható hálót helyezük a tálra, vagy a 3. kép szerint ragasztószalaggal magunk oldjuk meg a háló készítését.


Átlátszó üvegvázában leplezhetjük a virágok csupasz szárait, ha a belső teret citromszeletekkel béleljük. A szárak elrejtése teljesebbé és szebbé teszi az elrendezést.


A terjedelmes virágzatok  (pl. hortenzia, orgona) nagyon szeretik a vizet.  Amikor észrevesszük, hogy a virágok kicsit megkókadnak, merítsük őket vízbe, amíg felelevenednek.


Ha a rózsák szélső szirmai heradni kezdenek, távolítsuk el őket, majd hüvelykujjunkkal bontsuk ki a megmaradt szirmokat és óvatosan rendezzük őket teljesebb formára.


A tulipánok szárának szerkezete folytán a vízben lévő légbuborékok valójában megakadályozhatják a víznek a virágfejhez jutását. Ha azt észleljük, hogy virágai lecsüngenek, tűvel szúrjunk lyukat a szárba, közvetlenül a fej alá. Ez lehetővé teszi a légbuborékok elszabadulását.

Ünnepi alkalmakra készíthetünk vágott virágokból díszgömböt. Vágjuk el virágok szárát, hogy csak 2 centiméter szár maradjon, majd dugjuk ezeket a darabokat hungarocell golyóba. Számítsunk rá, hogy több virágra lesz szükségünk, mint gondolnánk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése