2021. március 5., péntek

Vesszőből kerti madár dekoráció

Az alábbiakban látható 'madár' nyírfavesszőből készült, de egyéb hajlékony (még nem kiszáradt) vesszőből is megvalósítható. Szükség lesz még erős drótra is. 
  • Első lépésként egy kisebb és egy nagyobb golyót kell formázni, ezek kerülnek a madár fejének és testének a belsejébe. A golyók méretét az határozza meg, hogy mekkora madarat szeretnénk készíteni. Célszerű a testbe kerülő golyót a lehető leggömbölyűbbre formázni, hogy az elkészült madár ne legyen vékony. (2. kép)
  • Először a test, majd a fej belső golyóit helyezzük bele egy hosszabb vesszőcsokor közepébe (3-7. kép) és a nyak, a farok és dróttal szorosan kössük el a csőr résznél. A nyak hosszúságát azzal határozhatjuk meg, hogy milyen hosszan tekerjük körbe dróttal a vesszőt. Miután ez megvan, a drót stabilitásával hajlíthatjuk is a nyakrészt hogy a kívánt formát felvegye. A csőr hosszát szintén a dróttal körbetekerés hossza határozza meg.
  • Amennyiben a madár csőrének drótozásával is végeztünk, tekerjük vissza a drótot a madár teste körül egészen a farok tövéig. Ezzel a madár teste készen áll. (8. kép)
  • Ezután készítsük el a madár farkát (célszerű rugalmas és bolyhos vesszőt választani a farok számára) és helyezzük a test farokcsonkja közé. (9-10. kép)
  • Fedjük le teljesen a madarat vesszőkkel, hogy a test ágai és drótjai között az ágakat körbe-körbe tolva körbefordítjuk a madarat, amíg a madár feje felé nem érünk, tehát az ágak a fej felől érkeznek a farok felé azaz a faroktól a csőr felé haladnak. (11-12. kép)
  • Ha a madár már elég teltnek és simának tűnik, kezdjük el a csőr tövétől a farok felé a dróttal szorosan körbetekerni. (13. kép)
  • Végül készítsünk lábakat a madárnak egy vastagabb ágból, a madár hasába tolva és rögzítve. Ezeket az áglábakat a földbe szúrva is felállíthatjuk a kerben a magadunkat, de egy rönkfához is erősíthetjük. (14. kép)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése