1 csokor hónapos retek
800 g krémsajt,
só, bors
őrölt paprika
néhány levél rukkola (vagy jégsaláta)
1 nagy paradicsom
1 kis uborka
12 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
8 szelet fehér toast kenyér
100 g füstölt lazac (vagy sonka)
2 keményre főtt tojás
8 koktélparadicsom
1-2 csokor metélőhagyma
- A retket mossuk, tisztítsuk meg, sajtreszelőn reszeljük le, keverjük össze 500 gramm krémsajttal, és ízesítsük sóval, borssal.
- A paradicsomot, uborkát, rukkolát szintén mossuk, tisztítsuk meg, majd a rukkolát durván aprítsuk fel, a paradicsomot és az uborkát pedig vágja vékony szeletekre.
- A sütőpapírral bélelt kerek tortaformába (átmérő 26 cm) először a teljes kiőrlésű toast kenyérszeleteket rakjuk le, amit a krémsajtkrém negyedével megkenünk és megszórjuk a felaprított rukkolával, rárakjuk paradicsom és uborkaszeleteket, majd erre kerülnek a vékony lazac-, vagy sonkaszeletek. Ismételjük meg a rétegezési folyamatot a fennmaradó anyagokkal háromszor, felváltva a teljes kiőrlésű és a fehér kenyeret. Hűtsük legalább 60 percig.
- Távolítsuk el a tortaformát, és fedjük be a fennmaradó krémsajttal. Mossuk meg a metélőhagymát, szárítsuk meg, ha szükséges vágjunk le a hosszából, és függőlegesen helyezzük a szendvicstorta szélére.
- Díszítsük a tetejét a képen látható módon cikkekre vágott kemény tojással és felezett koktélparadicsommal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése