2020. február 16., vasárnap

Szendvicstorta

Vendégváráshoz ajánlom az alábbi szendvicstortát, ugyanis előző nap is elkészíthető, még finomabb is, ha a hűtőben összeérnek az ízek. A hozzávalók:

1 csokor hónapos retek
800 g krémsajt, 
só, bors
őrölt paprika
néhány levél rukkola (vagy jégsaláta)
1 nagy paradicsom 
1 kis uborka 
12 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér 
8 szelet fehér toast kenyér 
100 g füstölt lazac (vagy sonka) 
2 keményre főtt tojás 
8 koktélparadicsom 
1-2 csokor metélőhagyma

  • A  retket mossuk, tisztítsuk meg, sajtreszelőn reszeljük le, keverjük össze 500 gramm krémsajttal, és ízesítsük sóval, borssal.
  • A paradicsomot, uborkát, rukkolát szintén mossuk, tisztítsuk meg, majd a rukkolát durván aprítsuk fel, a paradicsomot és az uborkát pedig vágja vékony szeletekre. 
  • A sütőpapírral bélelt kerek tortaformába (átmérő 26 cm) először a teljes kiőrlésű toast kenyérszeleteket rakjuk le, amit a krémsajtkrém negyedével megkenünk és megszórjuk a felaprított rukkolával, rárakjuk paradicsom és uborkaszeleteket, majd erre kerülnek a vékony lazac-, vagy sonkaszeletek. Ismételjük meg a rétegezési folyamatot a fennmaradó anyagokkal háromszor, felváltva a teljes kiőrlésű és a fehér kenyeret.  Hűtsük legalább 60 percig.
  • Távolítsuk el a tortaformát, és fedjük be a fennmaradó krémsajttal. Mossuk meg a metélőhagymát, szárítsuk meg, ha szükséges vágjunk le a hosszából, és függőlegesen helyezzük a szendvicstorta szélére.
  • Díszítsük a tetejét a képen látható módon cikkekre vágott kemény tojással és felezett koktélparadicsommal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése