2019. április 6., szombat

Arcrajzolás

Különösebb tehetség nélkül is, a rajzolás, mint minden más, tanulható és alapszinten elsajátítható. Az alábbi segédlet az arc arányainak rajzolásához ad némi támpontot:
Először rajzoljunk egy ovális, tojásszerű formát. Majd osszuk ketté horizontálisan - ez lesz a szem vonala -, aztán az alsó szakaszt is felezzük egy vízszintes vonallal - ez a vonal lesz az orrnak az alsó pontja. Az alsó negyed közepe táján van a száj vonala, a szélei pedig az egyenesen néző szem íriszének a belső vonalával esik egybe. A két szem közötti távolság pont egy szemnyi és kb. ötször fér rá a szem a szemmagasság vonalára, ebben az ötben már a fülek is benne vannak. A szem tetejével vagy a szemöldökkel legyen egy vonalban a fül teteje, az alja, pedig az orr aljának vonalával egyezik meg, vagy egy kicsit felette van. 
A haj vonala pedig a ketté osztott fej felső részének kb. felénél van.
A fül alsó tövének magassága mindig az orr és a felsőajak közötti részre esik. A fül alsó tövének mentén hátra vetített egyenes pedig megmutatja a nyakcsigolyák és a koponya találkozását.
A száj sarkai mindig a szemek sötét részeivel vannak egy-egy függőleges vonalban.
Az orrnyereg a szemüreg felső peremének részével egy magasságban van.
Az orrcimpák szélessége a szemek szélességével megegyezik.
Ha fordul a fej, akkor a szemek már nem vízszintesen fognak elhelyezkedni.
A tudnivalókat ismertető képek után van néhány előre megrajzolt fejforma, amelyeken lehet gyakorolni az arc berendezéseinek megrajzolását.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése