Az uborkát alapos megmosás után a képen látható módon jó vastag szeletekre feldaraboljuk, majd egy fagylaltos kanállal úgy emeljük ki a közepét, hogy kis kosárkákat kapjunk. Ily módon akár keményre főtt tojás is beleállítható, de meg is lehet tölteni az alábbiak szerint
A kiemelt uborkabelsőt apróra vágva hozzákeverjük
- zúzott fokhagymával és morzsolt zöld kaporral, sóval ízesített, kevés tejföllel összekavart túróhoz,
- tormás majonézzel (készen tubusban kapható) kevert felaprított kemény főtt tojásos masszához.
Esetleg mindkét töltelék elkészíthető, amit púpozottan az uborka kosárkákba töltögetünk. Díszíthető egy pötty piros arannyal, olajbogyóval, petrezselyem levélkével.
Kevés reszelt sajttal megszórt, és forró sütőben frissen rózsaszínre pirított kiflikarikákkal tálalva nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése