2016. november 26., szombat

Festéspraktikák

Néhány falestéssel kapcsolatos praktikus ötlet fotója látható a képeken, amelyek segítségedre lehetnek, ha elhatároztad, hogy saját kezűleg újítod fel a szobád falát. 
  • A már színre festett falat egy darab szivaccsal hogyan tudod egyszerű módszerrel márványos hatásúvá varázsolni. 
  • A szegőléc - vagy amennyiben dekorléc van felragasztva bárhol a falfelületen - egyenes vonalú, maszatolásmentes festéshez ad praktikus tanácsot.
  • Készen kapható különféle sablonok segítségével különleges, pl. a képen látható pöttyös felület készíthető.
  • Vidám, kellemes díszítést tudsz a falra varázsolni, ha valamilyen növény nagyméretű leveleinek (pl. platán, lapu) fonák, erezett oldalára a képnek megfelelően több színben festékfoltokat viszel fel, amit óvatosan a dekorálni kívánt felületre nyomtatsz. Többféle méretben, más-más színekben ily módon nyomtatott és halomba rendezett levelek nagyon jól mutatnak!
  • Amennyiben a helyiség falait más-más színűre szeretnéd, elegáns és dekoratív megoldás lehet, ha a képen látható módon hungarocell díszléccel választod el egymástól az oldalakat.
  • Amennyiben a fal alapszínének felfestése után néhány árnyalattal erősebb festéket keversz, és a festőhengerre tekert spárga segítségével függőlegesen, fentről lefelé sorban felviszed a falra, a képen látható  különleges összhatást érheted el. 
  • A festőhengerre tekert felcsavart rongydarab segítségével a az egyszínű falat egy, vagy több elütő színben lehet márványozni - a képek mutatják a munkamenetet - Fontos, hogy több szín esetében meg kell várni az előző száradását. Minta is adható a márványnak, ha egy felezővonal két oldalán tükörképszerűen ferdén görgeted a hengert. Nem csak a fal, szekrényajtók is jól mutatnak márványozottan.
  • Egy kis kézi seprűvel is dekoratív falfelületet tudsz képezni. Arra kell ügyelni, hogy a hengerrel felhordott festék megfelelő sűrűségű legyen, amivel a képen látható módon "átsepred" a falat, és megkapod az érdekesen texturált felületet. Sajnos nincs róla illusztráció, ezért a képzeletedre bízom a következőt. Ha a seprűből egy-egy köteg szálat lekötözve visszahajtasz (nem a fal irányában), vagy kivágsz, és úgy végzed vele a műveletet, akkor a falon még érdekesebb látványt hozol létre a csíkos és sima felületek váltakozásával.
Hasonló ötleteket a linkre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz! falfestés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése