2014. december 19., péntek

Masnik, szalagok, díszcsomagolás

Többféle - díszcsomagolásra alkalmas - masnikötési technikát mutat be az alábbi képsor, a legegyszerűbb kivitelezéstől a kicsit bonyolultabbakig, de egyik sem ördöngösség, főleg, hogy a legtöbbnél lépésről-lépésre követhető a megvalósítás munkamenete. 
Először a papír alapú, majd a különféle szalagokból készült dekorációk következnek.
  • Az első képsoron nyomon követhető, hogy muffin papír kosárkákat egymásba illesztve és rögzítve, majd körben bevagdalva, milyen szép 'szegfűszerű' dekoráció készítő.
  • A második képsor esetében is szegfű készül, de harmonikaszerűen hajtogatott selyempapírból, vagy szalvétából.
  • A harmadik képen egy kissé ellapított és karikacsíkokra szabdalt WC-papírgurigából készült virág alakú dekoráció van. Hozzáillő szalag leginkább a természetes anyagból készült, nyers szín valamilyen árnyalata.
  • A negyedik képsoron látható, miként készíthetők masnik színes dekorációs papírlapokból.
  • Az ötödik képnél csak annyi a teendő, hogy amennyiben színes nyomtatóval rendelkezünk, a rózsaszín, vagy világoskék linkre megmutatkozó masnikat kinyomtatva és kivágva  már csak fel kell ragasztani, de ha nincs színes nyomtatónk, a kiszínezhető masnit választva a kedvenc színünkre festhetjük.
  • Az ezt követő képsorok mindegyikén az követhető nyomon, hogy papír-, selyem-, nejlon-, vagy csipkeszalagokból miként lehet különféle masnikat, virágszerű dekorációkat készíteni.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése