2014. augusztus 3., vasárnap

Almával töltött mézes fonottkalács

Tészta hozzávalói:

1 1/2 csésze langyos víz
1 csomag száraz élesztőpor
1 teáskanál cukor
1 tojás
3 tojássárgája
3/4 csésze méz 
2 evőkanál olaj 
2 teáskanál vanília 
2 teáskanál só 
5-7 csésze liszt

3 savanykás alma 
1/4 csésze cukor (a darabolt alma beforgatásához)


A langyos víz, az élesztőpor és a cukor elegyét simára kevered, majd a többi hozzávaló felhasználásával tésztát gyúrsz, amit langyos helyen egy órán át kelesztesz.
A formázás menetét a képek lépésről-lépésre mutatják. Mielőtt azonban a sütőbe helyezed, megkened a tetejét 1 tojás és egy evőkanál víz keverékével, majd megszórod 2 evőkanál kristálycukorral.

forrás: toriavey

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése