2024. január 22., hétfő

Almával töltött mézes fonottkalács

Tészta hozzávalói:

1 1/2 csésze langyos víz
1 csomag száraz élesztőpor
1 teáskanál cukor
1 tojás
3 tojássárgája
3/4 csésze méz 
2 evőkanál olaj 
2 teáskanál vanília 
2 teáskanál só 
5-7 csésze liszt

3 savanykás alma 
1/4 csésze cukor (a darabolt alma beforgatásához)

A langyos víz, az élesztőpor és a cukor elegyét simára keverjük, majd a többi hozzávaló felhasználásával tésztát gyúrunk, majd langyos helyen egy órán át kelesztjük.
A formázás menetét a képek lépésről-lépésre mutatják. Sütőbe helyezés előtt a tetejét megkenjük 1 tojás és egy evőkanál víz keverékével, majd megszórjuk 2 evőkanál kristálycukorral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése