Hozzávalók:
4,5 dl prosecco (habzóbor, vagy pezsgő)
1,5 dl cukorszirup
1,5 dl citromlé
2 nagy, fehér húsú őszibarack
3 loccsantás őszibaracklikőr
ehető virágok a díszítéshez
Elkészítés:
Héjastól darabold fel az őszibarackot, a magot távolítsd el. Botmixerrel pürésítsd az egészet, majd szűrd át egy sűrű szitán.
A barackpüréből 1,5 deciliternyit tegyél át egy keverőtálba. Add hozzá a citromlevet, a proseccót, a cukorszirupot és a likőrt. A proseccót óvatosan öntsd hozzá, mert nagyon habzik. Keverd össze az egészet.
Mosd meg és szárítsd meg az ehető virágokat (például árvácskát, levendulát, rózsát, hársfavirágot), majd tedd a jégkrémformákba. Öntsd a barackos keveréket a jégkrémformákba. A virágok felemelkednek majd a keverék tetejére.
Tedd a megtöltött jégkrémformákat a fagyasztóba 30 percre (vagy amíg részben megfagy). Ezután óvatosan keverd meg a barackos pürét, hogy a virágokat egyenletesen eloszlasd benne. Ekkor belehelyezheted a kis jégkrémpálcikákat is.
Tedd vissza az egészet a fagyasztóba addig, amíg teljesen meg nem fagy a jégkrém.
Amikor megfagyott és fogyasztani szeretnél belőle, tartsd pár másodpercre meleg, folyó víz alá a jégkrémformát.
Egyéb fagylalttal és jéggel kapcsolatos ötleteket a linkre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz!
Egyéb fagylalttal és jéggel kapcsolatos ötleteket a linkre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése