2014. június 1., vasárnap

Alkoholos őszibarackjégkrém ehető virágokkal

Felnőttek nyári partijára, vendégváráshoz ajánlom a kánikulai melegben hűsítő, finom jégkrémet.

Hozzávalók:

4,5 dl prosecco (habzóbor, vagy pezsgő)
1,5 dl cukorszirup 
1,5 dl citromlé 
2 nagy, fehér húsú őszibarack 
3 loccsantás őszibaracklikőr 
ehető virágok a díszítéshez


Elkészítés:

Héjastól darabold fel az őszibarackot, a magot távolítsd el. Botmixerrel pürésítsd az egészet, majd szűrd át egy sűrű szitán.
A barackpüréből 1,5 deciliternyit tegyél át egy keverőtálba. Add hozzá a citromlevet, a proseccót, a cukorszirupot és a likőrt. A proseccót óvatosan öntsd hozzá, mert nagyon habzik. Keverd össze az egészet.
Mosd meg és szárítsd meg az ehető virágokat (például árvácskát, levendulát, rózsát, hársfavirágot), majd tedd a jégkrémformákba. Öntsd a barackos keveréket a jégkrémformákba. A virágok felemelkednek majd a keverék tetejére. 
Tedd a megtöltött jégkrémformákat a fagyasztóba 30 percre (vagy amíg részben megfagy). Ezután óvatosan keverd meg a barackos pürét, hogy a virágokat egyenletesen eloszlasd benne. Ekkor belehelyezheted a kis jégkrémpálcikákat is.
Tedd vissza az egészet a fagyasztóba addig, amíg teljesen meg nem fagy a jégkrém.
Amikor megfagyott és fogyasztani szeretnél belőle, tartsd pár másodpercre meleg, folyó víz alá a jégkrémformát.

Egyéb fagylalttal és jéggel kapcsolatos ötleteket a linkre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése