Különleges köretet, vagy hidegtálat készíthetünk húsvétra az alábbi képek szerint eljárva. A sütéshez, vagy egyéb célra elhasznált tojásokat az első képnek megfelelően egy kis lyukat képezve folyassuk ki a feltörés előtt alaposan megmosott tojáshéjból. Főzzünk puhára egy kevés fagyasztott kukoricát, vágjunk apró kockákra egy piros pritamin paprikát és egy kis darab feta sajtot, vagy sonkát. Közben egy kis forró húslevesbe keverjünk zselatint, amiből - ha kihűlt - kiskanállal töltsük fel a tojásokat kb. egyharmadig, majd óvatosan rakosgassuk bele az összetevőket, hogy teljesen megteljen a tojáshéj. A tetejére egy petrezselyemlevelet helyezzünk, majd a tojástartóval együtt tegyük a hűtőbe, ahol másnapra megdermed és könnyedén - de azért óvatosan - meg tudjuk őket pucolni, hogy a negyedik képen látható látványos különlegességeket tálalhassunk.
Egyéb húsvéttal kapcsolatos ötletek ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók.
Egyéb húsvéttal kapcsolatos ötletek ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése