Hozzávalók:
10 db virsli
10 db virsli
1 csésze sárga kukoricaliszt
1 csésze búzaliszt
1 csésze búzaliszt
2 evőkanál cukor
1 evőkanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1 tojás
1 1/2 csésze tej
1 evőkanál növényi olaj
1 evőkanál méz
10 fa pálcika
1/2 liter olaj a sütéshez
Az összekevert szárazanyag hozzávalókhoz adjuk a felvert tojást, tejet és mézet és palacsintatésztától sűrűbb állagúra keverjük, majd a (műbéltől megfosztott) szárazra törölt virslik végébe fa pálcikát szúrunk és egyént belelógatjuk a hosszúkás pohárba töltött tésztába, majd rögvest a forró olajba tesszük, ahol forgatva 2-3 perc alatt aranybarnára sül. Kivéve papírtörlőre helyezzük, ami beszívja a felesleges olajat. Gyorsan elkészíthető, finom étel, amihez a tálalásnál mustárt, vagy ketchup-öt kínálunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése