2014. június 30., hétfő

Szakadt farmer csipkeharisnyával

A szakadt farmer nagy divat a fiatalok körében. S az is dívik, hogy a lyukakat csipkével foltozzák alá. Íme egy megoldás, amihez nem kell varrni, csak csipkeharisnyát húzni a farmer alá. Nem csak mutatós, de hűvösebb időben még praktikus is.
Egyéb farmerral kapcsolatos ötleteket a linkekre kattintva és az oldalakat lefelé görgetve találsz! farmer , farmerból

2014. június 29., vasárnap

Beragadt rágógumi eltávolítása

Biztosan számotokra is okozott már bosszúságot a ruhaneműbe ragadt rágógumi. Jóformán egyetlen módszer az eltávolítására, ha sikerül annyira lefagyasztani, hogy megkeményedjen, akkor viszonylag könnyen leemelhető. Kisebb ruhadarabot akár a fagyasztóba is betehetsz, de ha erre nincs mód, akkor próbálkozz a képen látható módon jégkockával. Fontos, hogy ne nyomd a rágógumira a jégkockát, inkább csak érintse, majd miután megdermed kissé nyúlj alá egy késsel és emeld le. Ha több darabra szakadna, nyilván többször kell ismételni.

A pite széle ...

Nem igényelnek kommentárt az alábbi képek, csupán példákkal szolgálnak, hogyan formázhatjuk a pite szélét. Mindez a képsor alatt videón is megtekinthető.

2014. június 28., szombat

Ha szűk a farmer, vagy a cipő

Szorítja a lábfejünket az újonnan vásárolt cipő? Vagy egy-két kiló felszaladt és szűk a farmer? Mindkettő 'orvoslására' van némi trükk!
Egy zárható nejlonzacskóba töltsünk félig vizet és a lehető legtöbb levegőt is benne hagyva csukjuk le, majd helyezzük a megtisztított cipő orrába és az egészet egy éjszakára tegyük a fagyasztóba. A víz jéggé fagyva tágítani fogja a cipőt.
A szűk farmernadrágon is lehet kicsit tágítani, ha nyári meleg napon magunkra préselve beállunk benne a langyos zuhany alá és száradásig abban maradunk, és miközben tesszük-vesszük a dolgunkat, a lehető legtöbbször leguggolunk. A farmer anyaga is tágul, de a felszaladt kilóknak is jót tesz a mozgás.

PET-palackból spiráldekoráció

Miután alakjában emlékeztet a fenyőfára, ezért, ha zöld színű PET-palackból készül, karácsonyi asztaldísznek is megfelel az alábbi dekoráció, de más alkalmakkor is mutatós. Spirál alakban meghajlított drótra van szükség hozzá, és négyzetekre aprított PET-palack darabkákra. Utóbbiaknak a széleit gyertya lángja mellett kissé megolvasztjuk, ettől egyben kicsit amorffá is válnak a négyzetek, de ez nem baj, ellenkezőleg, így lesznek különlegesebbek. Szintén a gyertya lángjánál felforrósított vastag tűvel középen kilyukasztjuk őket, ami után már csak fel kell fűzni a spirálban meghajlított drótra.
Mindezt egy nappal megelőzően a PET-palack alját öntőformának használva gipszből tartótalpat készítünk, aminek a közepébe a spirálként is használt drótból egy darabkát levágva, beledugunk. Ha megkötött a gipsz, levesszük róla a műanyag formát, kihúzzuk a drótot, és beleállítjuk az általunk készített, spirálra fűzött dekorációt.

2014. június 27., péntek

Muffinsütős jégkészítés

A nyári kánikulában kínált italok (jeges tea, limonádé, gyümölcslé, bólé) hűsítéséhez általában jégkockákat alkalmazunk. Az alábbi megoldás arra mutat példát, hogyan tehetjük magát a jeget különlegessé. Ha a muffinsütő tepsijének rekeszeibe szeletelt citromot, narancsot, egyéb apró gyümölcsöket, mentalevelet teszünk, majd felöntve vízzel lefagyasztjuk, a gyümölcsös jégtömbök dekoratívan mutatnak a kancsóban, vagy pohárban, és finoman üdévé is teszik az italt.
Egyéb jéggel kapcsolatos ötletek ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók. 

Kétféle konty

Hosszú hajból - különösebb fodrásztehetség nélkül is - egyszerűen elkészíthetők a képeken látható frizurák. Az első képsor egy asszimetrikus, míg a második egy csavart konty tennivalóit mutatja be lépésről-lépésre. 
Egyéb frizurákkal kapcsolatos ötletek ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók.


forrás
 

2014. június 26., csütörtök

Fakanál trükk

Fogalmam sincs a tudományos magyarázatáról, de kipróbáltam és ez a trükk működik. Ha egy fakanalat helyezünk az edényre, nem fut ki a víz. Krumpli, rizs, tészta stb... és rántás nélküli levesek főzésénél kifejezetten praktikus.

Bárszékből íróasztal

A képen látható két kiszolgált bárszék átfestve és az ülőfelületükre deszkalapot csavarozva máris csinos íróasztallá változott. A lábak összekötő elemein még polcos részt is ki lehetett alakítani. Az alábbi színválasztással lányszoba kiegészítő bútordarabja lehet.
Asztalokkal kapcsolatos egyéb ötletek ide  kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók.

2014. június 25., szerda

Színátmenetes komód

Több fiókos régi komódot a képeken látható módon is felújíthatsz. 
Ha igazán szépre szeretnéd, akkor ne hagyd ki az átcsiszolást - ami kézzel, csiszoló vászonnal is történhet -, majd először fehérre fesd le egy rétegben az egészet. 
(Ha nem szórod a festéket, a festőhenger egyenletesebb felületet ad, mint az ecset.) 
A következő lépésben már a tervezett színt viheted fel, ami a képen látható esetben korall. 
A fiókokra van írva, hogy az egyes színátmenetek eléréséhez milyen arányban kell keverned a fehér és korall festéket.
Az utolsó képen pedig egy függőleges csíkozással díszített, festéssel felújított komódot látsz.

2014. június 24., kedd

Vágási trükk fogselyemmel

Kaphatók ma már tortaszeletelést megkönnyítő ügyes eszközök, de ha nem áll rendelkezésre, akkor egy darab fogselyem, vagy erős szakítószilárdságú cérna is megteszi. Fogvájókat szurkálunk körbe a tortalapon, ahol a vágási felületet szeretnénk, majd körben ráfektetjük a fogselymet/cérnát és nyírómozdulattal széthúzva egyenletesen elvágjuk a piskótát. Akár több, egészen vékony lapokat is szelhetünk ezzel a módszerrel.
Alkalmazhatjuk a módszert - a második képen láthatóan - morzsalékos, puha sajt, vagy hasonló étkek szeletelésére is.

Bambuszroló lámpabura

Aki szereti a természetes színeket, anyagokat és a barátságos költségvetésű megoldások is kedvére valók, annak az alábbi lámpabura biztosan tetszeni fog. Olcsó bambuszrolóból készült, a megvalósítás lépései a képeken nyomon követhető.
Egyéb lámpával és bambuszrolóval kapcsolatos ötletek a linkekre kattintva és az oldalakat lefelé görgetve találhatók. lámpabambuszroló

2014. június 23., hétfő

Bő termésű paradicsombokor

Az első képen látható paradicsompalántákat az elmúlt évben május 28-án ültették el, a második kép július 9-én készült. Az eredményhez a paradicsompalántákon kívül az alábbiakat használták:
üres műanyag vödör, 
• fúrógép, 
• komposzt, 
• víz 
• két leszúrt karó 
• drótháló
A fúróval a vödör alsó pereme fölött körben néhány helyen apró lyukat fúrtak, majd a vödröt mintegy 10 cm mélyen beásták a földbe és köré ültették el a palántákat, amit a képen látható módon dróthálóval vettek körül. A vödörbe két lapátnyi komposztot tettek, majd feltöltötték vízzel. Ahogy a víz leszivárog, újra kell tölteni.

2014. június 22., vasárnap

Fokhagymapucolás egyszerűen

Fokhagymát pucolni - főleg nagyobb mennyiségben - elég macerás az apró gerezdek miatt. Érdemes kipróbálni a képen látható módszert, én megtettem és tényleg nagyban meggyorsítja a műveletet. A gerezdeket kissé nyomkodjuk le egy tányér aljával, majd tegyük egy kemény falú, zárható tetejű edénybe és alaposan rázzuk össze. Legtöbb gerezdről leválnak a héjak, csak néhányra kell rásegítenünk.

Pillangós üdvözlet

Üdvözlőlapként, ajándékkísérőként, de a gyerekek által készítve önálló ajándékként is kedves ötlet egy ilyen saját kezűleg létrehozott, kinyitható pillangós kártya. A csatolt sablont megfelelő méretűre nagyítva és kinyomtatva, az elkészítése egyszerű. A két végen lévő pillangó szárnyai egy-egy fél szív, esetleg virág formával is helyettesíthetők.
Egyéb képeslap ötletek ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók.

2014. június 21., szombat

Trükk a mikrohullámú sütőben melegítésre

Ha a mikrohullámú sütőben melegítjük az ételt - a képen látható módon - közepén lyukat képezve, koszorú alakban helyezzük el, amennyiben az állaga engedi. Így egyenletesen melegszik, nem fordul elő, hogy a széle forró, a közepe pedig hideg lesz.

2014. június 20., péntek

Narancsharmonika

Kipróbáltam, működik! Bátran ajánlom, ez a narancs, de főként a mandarin pucolásának és cikkezésének legegyszerűbb és legpraktikusabb formája. Mindössze arra kell vigyázni, hogy ne vágjuk át a gyümölcs hártyáját és nem fog csöpögni, nem lesz ragacsos a kezünk.

Éjszakai égbolt befőttes üvegből

Ha az éjszakai sötétségben a szoba falára a csillagfényes égbolt illúzióját szeretnénk imitálni, alapanyagként egy befőttes üvegre, egy lehetőség szerint bordázás és egyéb mintázat nélküli grilltálcára, vagy keményebb alufóliára, és egy gombelemmel működő, kis LED-es fényforrásra lesz szükségünk, szerszámként pedig egy árra, de ennek hiányában zsákvarrótű is megfelel.

A megvalósítás munkamenete a csatolt képeken lépsről-lépésre nyomon követhető.

2014. június 19., csütörtök

Virágos jégkockák

Azt mutatják a képek, hogy miként lehet az ehető virágokat  száruknál hurkapálcára kötözve a jégkocka tartóban megtartani, hogy a vízzel feltöltés után sem tudjanak a víz színére emelkedni. Ezzel a módszerrel csodálatos virágos jégkockák készíthetők, amivel az ünnepi alkalmakat még emlékezetesebbé lehet tenni. Fontos tudnivaló, hogy ha virágot, vagy gyümölcsöt szeretnénk jégkockába fagyasztani, akkor előtte a vizet mindig forraljuk fel, majd hűtsük le, ugyanis csak így lesz üvegszerűen átlátszó a jég, ahogyan a különbséget az utolsó két kép is érzékelteti.
Egyéb jéggel kapcsolatos ötletek ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók.