Hozzávalók (kb. 20 db)
500 - 550 g liszt
200 g cukor
3 db tojássárgája
3 ek méz
140 g tej
250 g margarin
2 tk sütőpor
2 ek őrölt gyömbér
50 g csokoládé
- Keverd össze a margarint a cukorral, add hozzá a tojássárgájákat és újra keverd össze. Öntd bele a tejet és a mézet, majd ismét keverd át.
- Egy másik edényben a száraz hozzávalókat keverd össze: a sütőport, a gyömbért, lisztet. Egyesítve a két keveréket dolgozd össze. (Ha szükséges kevés lisztet még adhatsz hozzá.)
- Formáljunk belőle egy rugalmas, kemény golyót, és tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre.
- Lisztezett deszkán nyújtsd 5 mm vastagságúra, és szúrj ki belőle köröket.
- Villával nyomkodj a közepére toll mintázatot - a kép szerint.
- Mindkét oldalát középre behajlítva alakísd ki a szárnyakat, a felső részt ráhajtva pedig a fejet - a kép szerint.
- Habzsákhoz tartozó (vagy hasonló, rendelkezésedre álló eszköz) kerek lyukú fejjel formázd a szemeket.
- A tészta maradékaiból formázd meg a csőrt és a karmokat.
- Zsírpapírral bélelt tepsiben 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd készre.
- Ha kihűlt vízgőzön vagy mikrohullámú sütőben olvasztott csokoládéval díszítheted, ami el is maradhat.
forrás: innen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése