Június eleje van, így nem éppen aktuális, de most jött velem szembe Tarr Jánosné receptje. El lehet menteni az ötletet, hogy decemberben majd elővegyük és finom - nagy gyümölcstartalma okán -, egészséges szaloncukrot készítsünk, de bonbonnak formázva minden évszakban fogyaszthatjuk, sőt ajándékba is adható.
Az aszalt gyümölcsöket (szilva/barack/datolya) kb. 15 percre forró vízbe áztatjuk (csak ami épp ellepi), majd késes aprítóban valamilyen diófélével (mandula,mogyoró) homogénre aprítjuk. Lehet tenni bele 1 kanál mogyoróvajat is, vagy fahéjat, vaniliát, kardamomot, kókuszreszeléket, ki mit szeret. (Ha kókusz, akkor lehet, hogy kell egy pici az áztatóvízből). Jó kis masszív anyag legyen. Szaloncukor alakzatokat formázunk belőle, csokiba mártjuk, hűtőben dermesztjük, selyempapírba/papírszalvéta 1 rétegébe és alufóliába csomagoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése