A fokhagyma az egyik leggyakoribb alapanyag az asztalunkon. Megsülése után nincs csípős íze, puha és nagyon finom. Az egészségre gyakorolt hatásai pedig a Kínai Orvoslás és Terápia szerint a következők:
- A sült fokhagyma nagymértékben tartalmaz természetes allicint, ezáltal antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású.
- Elfogyasztásával hatékonyan megelőzhetők a különféle betegségek: pl. agyhártyagyulladás, tüdőgyulladás, vérhas.
- Sok szulfidot tartalmaz, amely az emberi szervezetbe kerülve gátolhatja a rákos sejtek kialakulását és terjedését.
- Elősegítheti az inzulin kiválasztását, fokozhatja a glükóz felszívódását a szöveti sejtek által, gyorsan csökkentheti a szervezet vércukorszintjét, és elpusztíthatja a különböző fertőzések miatti cukorbetegséget okozó baktériumokat, ezáltal hatékonyan megelőzheti és kezelheti a cukorbetegséget.
Sütőben sült fokhagyma elkészítése:
Vágjuk keresztben ketté, majd a vágás felületére daráljunk borsot és hintsük meg sóval. Tegyünk egy tepsibe sütőpapírt, majd csorgassuk meg a fokhagyma vágott részét olívaolajjal. Tegyünk mindegyikre egy-egy ág rozmaringot, és a vágásfelületével lefelé tegyük a papírra. Tegyük forró 150 fokos sütőbe és süssük fél órán keresztül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése