Oldalak

2020. augusztus 19., szerda

Töltött burgonyavirág

Finom és nagyon dekoratív vendégváró ötlet, aminek előnye, hogy a sütést megelőzően korábban is előkészíthetjük. (Recept a képek után.)


Hozzávalók:
burgonya 5 db
gomba 10 dkg
cukkini  ízlés szerint
paprika 1-2 db
sajt 10 dkg
2 tojássárgája
fekete bors ízlés szerint
szezámmag dekoráció
napraforgóolaj sütéshez
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát vékony szeletekre vágjuk, majd virág alakú formában (öt szelet körben, majd egy alulra) muffin sütőbe helyezzük. A lereszelt sajtot elkeverjük a tojássárgájával, sóval és a burgonyavirágok közepére öntjük. A töltelékhez kevés olajon enyhén megsütjük az apróra vágott gombát, a paprikát és cukkinit, sóval, borssal ízesítve, majd ezt is a burgonyavirágok közepére adagoljuk. A burgonyavirágok szirmait megkenjük olajjal, majd a 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a burgonya aranybarnává nem válik. Tálaláskor megszórjuk szezámmaggal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése