A kész leveles tésztát kinyújtjuk, megkenjük olajjal és megszórjuk cukorral kevert őrölt fahéjjal, majd kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk.
Az előzőleg kimagozott és vékony szeletekre vágott almát meglocsoljuk egy citrom kifacsart levével, majd annyi forrásban lévő (cukorral kissé megédesített) vizet öntünk rá, hogy épp elfedje. Ha az almaszeletek megpuhultak annyira, hogy hajlékonnyá váljanak, a folyadékot leöntjük róla és az alábbi képsornak megfelelően a tésztacsíkokra rakva rózsákat formálunk belőle. Tepsibe helyezve megkenjük őket az előzőleg almáról leöntött cukros vízzel és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A képsor alján a csatolt videón is megtekinthető a munkamenet.
A képsor alján a csatolt videón is megtekinthető a munkamenet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése