Oldalak

2014. március 2., vasárnap

Linzerkosárka

A muffin sütőformát megfordítva és az elkészített linzertésztát kerek formára szabva és így ráhelyezve kis kosárkákat 
süthetsz , amelyek egy lemezdobozban viszonylag sokáig elállnak, és rendelkezésedre állhatnak gyümölcs, fagylalt, de akár valami finom krém tálalásához is. Így egy váratlan vendéget is finom, ötletes, dekoratív finomsággal lephetsz meg.

Linzertészta készítése:
Egy rész (10 dkg) cukor, két rész (20 dkg) zsiradék, három rész (30 dkg) liszt, egy tojás, 3/4 tasak sütőpor + ízesítésül reszelt citromhéj, vaníliás cukor, de kerülhetnek bele apró étcsokoládé darabkák is.
A szárazanyagok összekeverése után belemorzsoljuk a vajat és hozzáadjuk a tojást, majd alaposan összekeverve/gyúrva egy órán át a hűtőben pihentetjük. Utána már csak a nyújtás és szaggatás van hátra.
Közepes hőfokon kb. 15 perc alatt sül meg.
forrás
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése