Oldalak

2013. december 30., hétfő

Hidegtál variációk

A szilveszteri vacsorához a hidegtálat előre elkészíteni sem ördöngösség, a képen látható esetekben a tojáskrémen kívül csak a dekoratív tálalással kell foglalkoznod, azt pedig innét lelesheted. Akár délelőtt, akár délután készülsz el vele, folpackkal lazán körbebugyolálva  és hűtőben tárolva még éjfélkor is ilyen gyönyörű lesz.

Alap tojáskrém (4 adag) hozzávalói:
5 keményre főtt tojás, 10 dkg szobai hőmérsékletű, puha vaj, 2 evőkanál tejföl, 2 teáskanál mustár, só ízlés szerint
Elkészítés: A tojások sárgáját a vajjal és a többi hozzávalóval összetörve krémesre keverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott tojásfehérjét.
Az alapkrém is finom, de ízesítheted: snidlinggel, apróra vágott lilahagymával, sajttal, májkrémmel, sonkadarabokkal, ecetes tormával stb.

Amennyiben pedig szendvicseket szeretnél feltálalni, nos - ahogyan az utolsó képen látod - egy kis ötleteléssel azt is alakíthatod a szilveszternek megfelelően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése