Oldalak

2013. november 17., vasárnap

Karácsonyi tálalási ötletek

Karácsonykor igyekszünk a szeretteinket az ünnepi terített asztalnál is meglepni. Ehhez adnak ötleteket az alábbiak.
  • Az első képen látható párolt brokkoli tálalását én tavaly úgy készítettem el - sajnos nem fényképeztem le -, hogy a 'havat' karfiol helyett rizs képezte, a piros bogyókat pedig a húslevesben főtt sárgarépa kis kerek szeletei pótolták. Tetszett a családnak.
  • A második képen látható kis szendvics karácsonyfákat kenyér alapra is elkészíthetjük, valamilyen zöld-fűszeres sajtkrémmel megkenve, apró piros pritaminpaprika kockákkal díszítve.
  • Aranyos ötlet - és biztosan a gyerekek kedvence lesz - a főtt tojás hóember is. Spagettivel, de fogvájóval is egymáshoz rögzíthetjük a részeket. A szemeket és a gombokat természetesen fekete szemes bors képezi.
  • A leveles tészta bundát viselő virslit karácsonyi koszorúba rakva sütötték meg. Masniját piros pritaminpaprikából vágták ki.
  • 'Fenyőtobozt', a fantáziádra bízott édességbe (piskóta, gesztenyepüré, marcipán, kókusz-, vagy kekszgolyó)  szurkált mandulákból készíthetünk.
  • Végül pedig a muffin karácsonyi díszítésére láthatunk példát.
Egyéb karácsonyi ötletek ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése