A kezdő háziasszonyok is bátran nekiláthatnak a képen látható ehető 'rózsák' elkészítéséhez. Fagyasztott leveles tésztára van hozzá szükség, továbbá vékonyra szeletelt párizsira (vagy más hasonló felvágottra, sonkára), továbbá egy tojásra a tészta sütés előtti megkenéséhez. A munkamenet a következő:
- A kinyújtott leveles tésztát keskeny csíkokra vágjuk (minél hosszabb, annál nagyobb lesz a rózsa).
- A félbevágott párizsi-, vagy sonkaszeleteket az 1. kép szerint rárakjuk a tésztára.
- A 2. kép szerint feltekerjük a szalámis tésztacsíkokat (ügyelve, hogy a tésztavéget hozzácsippentsük a sütés alatti kibomlódást megelőzendő).
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakju a rózsákat és a tésztarészeket bekenjük tojással.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése