Oldalak

2020. december 19., szombat

Vendégváró ehető rózsák

A kezdő háziasszonyok is bátran nekiláthatnak a képen látható ehető 'rózsák' elkészítéséhez. Fagyasztott leveles tésztára van hozzá szükség, továbbá vékonyra szeletelt párizsira (vagy más hasonló felvágottra, sonkára), továbbá egy tojásra a tészta sütés előtti megkenéséhez. A munkamenet a következő: 
  • A kinyújtott leveles tésztát keskeny csíkokra vágjuk (minél hosszabb, annál nagyobb lesz a rózsa). 
  • A félbevágott párizsi-, vagy sonkaszeleteket az 1. kép szerint rárakjuk a tésztára.
  • A 2. kép szerint feltekerjük a szalámis tésztacsíkokat (ügyelve, hogy a tésztavéget hozzácsippentsük a sütés alatti kibomlódást megelőzendő).
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe rakju a rózsákat és a tésztarészeket bekenjük tojással.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt kisütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése