A rövidre vágott haj könnyen kezelhető, kisebb gondot jelent a hajmosás, szárítás, fésülés. Az alábbi képsor sokféle ötletet mutat a kislányok és kisfiúk rövid frizuráit illetően.
Ötletekkel: olcsóbban élhetünk! Kreatívan: szebb környezetben! Újrahasznosítva: ükunokáinknak is lesz hol élniük!
2022. december 3., szombat
2022. december 2., péntek
Hóember papírdekoráció
Fehér papír (rajzlap, vagy nyomtató lap), ceruza, fekete/piros filctoll és olló szükséges az alábbi hóemberes téli papírdekoráció elkészítéséhez. A megvalósítás munkamenete a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető.
2022. december 1., csütörtök
Molnár Jolán: Szemem tó
2022. november 30., szerda
Tortacsipkékből karácsonyfa
Tortacsipkékből készültek az alábbiakban látható, karácsonyfát formázó asztaldíszek. A megvalósításához a tortacsipkéken és díszítőelemeken kívül szükségünk lesz hungarocell kúpra (utóbbit kartonpapírból kiszabva magunk is elkészíthetjük), ragasztóra és amennyiben színezni szeretnénk arany/ezüst akrilfestékre vagy szórófestékre.
2022. november 29., kedd
Fürdőkád-szekrény
2022. november 27., vasárnap
Karácsonyi ablakdekoráció
A virágládákból az egynyári növényeket gyökérzetével együtt eltávolítva, de a földet benne hagyva megkönnyíthetjük a kültéri téli/karácsonyi dekoráció elkészítését, ugyanis a fenyő, vagy tujagallyakat a földbe beleszúrva máris elkészültünk az alappal. A díszítéshez pedig - ha nincs saját elképzelésünk - ötletekkel szolgálhatnak az alábbi képek.
2022. november 26., szombat
Adventi gyertyák tálalási eszközökben
Az üzletekben kapható adventi koszorúk drágák, amennyiben pénztárcánkat kímélőbb módszert választanánk, csak a konyhai tálalási eszközeink között kell szétnéznünk. Csészék, bögrék, tálak, tányérok, poharak képezik az alapot az alábbiakban látható adventi 'koszorúk' esetében, díszítésül örökzöldet, tobozokat, karácsonyfadíszeket használhatunk fel hozzá.
2022. november 25., péntek
Horgolt virágokból terítő
A horgolást még csak kezdő szinten művelők is bátran hozzákezdhetnek az alábbi virágos terítő elkészítéséhez, az elkészítése ugyanis nagyon egyszerű: Az első virág kialakításához a láncszemekből kört formálunk, amit rövidpálcikákkal horgolunk körbe, így kapjuk meg a virágok közepén látható sárga körgyűrűt, amire szintén láncszemekből 12 'szirmot' horgolunk. Az összes többi virágnál a 2. képen látható módon két-két szirmot összekötünk. A megvalósítás munkamenete a csatolt videón is nyomon követhető.
2022. november 24., csütörtök
Rénszarvasos adventi naptár
2022. november 23., szerda
Adventi kalendárium
A második képen látható Mikulás hosszúra 'nőtt' szakállából pedig minden nap egy-egy csíkot kell levágni.
2022. november 22., kedd
Biztostű-korcsolya karácsonyfadísz
2022. november 21., hétfő
Kalács Mikulás és a receptje
kelt tészta hozzávalói
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
4 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 kávéskanál só
1 tojássárgája
7 dkg Rama
kenéshez
2 tojássárgája + 1 evőkanál tej + kevéske piros szörp
2 evőkanál tej (készre sülés után)
elkészítés
- A tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 evőkanál cukorral.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgáját és a szoba-hőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk.
- Konyharuhával letakarva, meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 2 nagyobb (fej, szakáll) és 1 kisebb (sapka szegélye) részre vágjuk.
- A képeknek megfelelően eljárva egyik nagyobb tésztából nyújtófával megformáljuk a Mikulásfejet és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- A fejrészt kenjük le a tojássárga és tej keverékével, mielőtt a szakáll és a sapka, orr stb. rákerül, hogy a tészta tapadását jobban biztosítsuk.
- A másik nagyobb tésztát bevagdosva elkészítjük a szakállat, a fejrészre tesszük, majd egyenként a szakáll-szálakat megcsavarjuk. Nem baj, ha nem egymásmellé, hanem kicsit össze-vissza egymásra kerülnek.
- A sapkát tulajdonképpen az arcrész felső csücskének visszahajtása képezi, ez alá rakjuk keresztbe a harmadik (legkisebb), rúddá sodort tésztadarabot, aminek a végeiből előbb egy-egy kis darabot levágva orrként helyezünk az arcra, míg a másik végdarab a sapka bojtját képezi.
- Az arc részt a szakállal együtt és a sapkabojtot lekenjük a tojássárgája, és tej keverékével. A sapka lekenésénél a tojássárga és tej keverékéhez meggy, vagy málnaszörpöt, esetleg reszelt cékla levét csöpögtetjük.
- Szemnek mazsolát, vagy aszalt szilvát helyezünk.
- További 30 percet kelesztjük a tepsiben.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
- A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva hagyjuk átgőzölni.