Sok kertes ház udvarán, kertjében hevernek kivágott fa maradványaiból származó, vagy a téli tüzelőből megmaradt fatuskók. Az alábbi képeken néhány ötlet látható az eltüzelésen kívüli hasznosításukra. A kisbútorként való alkalmazásuk esetében a háncsolás után mindenképpen szükséges az alapos átcsiszolás is. A végeredményre pedig elmondhatjuk: 'Tuskó! - de milyen jól áll neki.'
Ötletekkel: olcsóbban élhetünk! Kreatívan: szebb környezetben! Újrahasznosítva: ükunokáinknak is lesz hol élniük!
2017. március 20., hétfő
2017. március 19., vasárnap
Körlugas
Nem téli kivitelezést kívánó ötlet, de tavaszig legalább még érlelődhet az elgondolás, és a hozzávalókat is lesz idő beszerezni. A nyári kánikulában kellemes árnyékot szolgáltató, és küllemre is mutatós színfoltja lehet az udvarnak, kertnek. Csemegeszőlő futtatására is praktikus, de borostyánnal, vagy vadszőlővel befuttatva is különleges látvány, főleg az utóbbi esetében, amely levélzetének a színe követi az évszakokat.
2017. március 18., szombat
Virágos jókedvű bútorok
Amennyiben valamelyik régi kisbútorodat az alábbi módon szeretnéd megújítani, ahhoz a festéken kívül mindössze egy darabka öntapadó tapétára lesz szükséged. A tapétából kivágod a kívánt virágformát, ráragasztod a festeni kívánt tárgyra, és a többi részét ecsettel, festőhengerrel, vagy spray festékkel színezed, majd a teljes száradás után az öntapadó tapétát eltávolítod.
2017. március 17., péntek
Fény a borosüvegből
A képen barna boros- és pezsgősüvegek láthatók, melyeket megszabadítottak az aljuktól és buraként égő gyertyára borították őket. S lám, az egyébként elegáns enteriőrnek a színvonalát is emelni tudják.
Az üvegvágáshoz szükséges eszközök:
- vékony spárga, vagy pamutfonal, de semmi esetre sem legyen műszálas,
- aceton (körömlakklemosó nem jó)
- gyufa
A munka menete:
- tisztítsd meg alaposan az üvegeket, címkéktől, ragasztó maradványoktól, töröld szárazra, és várd meg, míg belül is teljesen kiszárad,
- tegyél egy nagyobb edénybe hideg vizet, dobhatsz bele jégkockákat is, de semmi szín alatt ne a konyhai mosogatót, vagy a fürdőszobai mosdót használd, hanem a szabad levegőn dolgozz,
- tekerd egymásra a spárgát 4-7-szer (a fonal vastagságától függően) az üveg köré, arra a helyre, ahol el szeretnéd vágni, majd csomóval kösd el,
- az így kialakult hurkokat húzd le az üvegről, de vigyázz rá, hogy tartsa a formáját, és áztasd be az odakészített kis tálkában lévő acetonba,
- az üveg nyakán keresztül húzd vissza az acetonos spárgahurkot oda, ahová eredetileg tekerted,
- gyújtsd meg a spárgát,
- a vízzel teli tál felett folyamatosan forgasd az üveget, kicsit megdöntve alulról felfelé, hogy a forró levegő a palack belsejébe szoruljon,
- amikor a láng már csak pislákol, merítsd be a tálban lévő hideg vízbe aljával lefelé, s máris lepottyan az alja.
2017. március 16., csütörtök
Tálalási ötletek húsvétra
Keményre főzött tojások, egy kis szeletelt sárgarépa, saláta, zöldségek, sonka, sajt... mind a hétköznapi asztalokon is előforduló étel. Mégis autentikus húsvéti jelképpé varázsolható egy kis tálalási trükkel. A képeket figyelve, semmi különlegesség, csak egy kis kreativitás!
Egyéb húsvéttal kapcsolatos ötletek ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók.
Címkék:
csirke,
ételvirág,
főzés,
házi praktikák,
hidegtál,
húsvét,
konyha,
nyúl,
saláta,
tálalás,
tojás,
zöldség
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)