Hozzávalók:
a tésztához:
500 g liszt
90 ml extra szűz olívaolaj
2 dl meleg, száraz fehérbor
2 teáskanál a só
a töltelékhez:
35 dkg főtt spenót
35 dkg ricotta
1 tojás
10 dkg reszelt füstölt sajt
só
bors
zsemlemorzsa
Elkészítés:
Keverd össze a tészta hozzávalóit és gyúrd meg a tésztát.
A megfőzött spenótot kinyomkodod, hogy kicsurogjon a víz és egy éles késsel apróra vagdalod, hozzáadod a ricottát, a reszelt sajtot és a tojást, majd sóval, borssal ízesítve összekevered.
A forma kialakítását a képeken lépésről-lépésre követheted. Fontos tudnivaló, hogy a tölteléket közrefogó két tészta széleit miután éles késsel szép kör alakban körbevágtad, villával körben összenyomkodod. A középső töltelék körül szintén villával nyomkodod össze a tésztát.
Kevés tejjel elkevert tojássárgájával megkened a tésztát, majd előmelegített sütőben 180 °-on 30 percig sütöd.
Természetesen kelt, vagy leveles tésztából mákos, vagy diós süteményként is alkalmazhatod a formát, ha csak az nyerte el a tetszésedet.