Nem csak vegetáriánusoknak ajánlom a képeken látható spirálisan körbe rakott sült zöldségek elkészítését, ami nem csak egészséges és nem hizlal, de finom is. A szükséges hozzávalók:
- két nagyobb burgonya,
- egy cukkini,
- egy pici sütőtök,
- három nagy paradicsom,
- két evőkanál olívaolaj,
- a nagy vöröshagyma,
- két gerezd fokhagyma,
- fél csésze reszelt parmezán sajt,
- só és őrölt fekete bors,
- szárított kakukkfű.
A burgonyát alapos mosás után héjában nem túl puhára megfőzzük, majd a héját rajta hagyva szeletekre vágjuk. Felszeleteljük a többi zöldséget is és egy kiolajozott kerek tűzálló tálban váltakozva, a szeleteket kissé elfektetve és egymásra eresztve spirálisa körbe rakjuk.
Az olajon megdinszteljük a reszelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd rálocsoljuk a zöldségre. Megszórjuk sóval, őrölt borssal, szárított kakukkfűvel, majd alufóliával lazán borítva - hogy a pára ki tudjon szökni - a felmelegített sütőbe tesszük kb. egy órára. Nagyjából félidő után rászórjuk a parmezán sajtot és tovább sütjük. Melegen tálaljuk.