2013. szeptember 29., vasárnap

Tűkalap

Az alábbi - kalap formájú - tűpárna készítésének munkamenete a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető. Alapkellékei: egy elhasználódott CD, vajkrémes-, vagy tejfölös flakon, kis darab textil, szalag és egy kevés vatta, díszítésnek pedig selyemvirág.  
Amennyiben meglepjük a varrótűinket egy ilyennel, azzal hálálják meg, hogy nem tűnnek el, nem kell keresni őket.

forrás: Pinterest

Biciklitároló fatörzs

Egyszerűen, természetesen.

forrás: Pinterest


2013. szeptember 28., szombat

Limonádé

Ha az alaposan megmosott citrom héján a krumplihámozót hosszirányba fordítva végighúzod, úgy a képen látható keskeny vágatokat képezel rajta, ami nagyon mutatóssá, virág formájúvá teszi a karikára vágott citromszeleteket.
Egy-két ilyen citrom, és/vagy lime szeletet tegyél a muffinsütőbe , és töltsd fel vízzel, majd tedd a fagyasztóba. Nézd azt a képet, amin a kancsóban lévő citromos jégdarabok vannak! Ugye milyen guszta?


forrás: Pinterest

Csokikehely

Étcsokoládét forró gőz fölött egy pohárban megolvasztunk és hagyjuk, hogy kissé visszasűrűsödjön, majd egyenként belemártjuk az eldobható műanyag poharakat a képen látható módon. Ha már kissé megdermedt a poháron lévő csoki, újra bemárthatjuk, több rétegben kevésbé lesz törékeny az így kialakult csokikehely.
Mikor a csoki teljesen megszilárdult, a műanyag pohár szélét kissé összenyomva tudjuk levenni a csokitálkákat, amibe krémeket, pudingot, gesztenyepürét, apró gyümölcsöket,  fagylaltot, tejszínhabbal is megdíszítve tálalhatunk.

forrás: Pinterest

Tócsni


Szeretitek a tócsnit? vagy cicegét? vagy lepcsánkát? vagy berét? vagy ki milyen néven ismeri? Az én családom imádja. 

Tegnap, az előző napról maradt hideg meggyleveshez ezt készítettem második fogásnak. 
Vittem belőle a 93. évében járó, sajnos régóta ágyhoz kötött édesanyámnak is. Örömmel villant fel a szeme, és olyan jóízűen ette, hogy öröm volt nézni. 
Kicsit be is párásodott a szemem, felidézve gondolataimban a múltat, amikor még Ő készítette nekem, mert a recept - amit most megosztok veletek - az övé. 
Nézzétek el, hogy nem tudok dekagrammokat írni, de én is így tanultam tőle, és így is készítem mindig.
Hozzávalók:

  • ahány személynek készül, annyiszor 2 db jó nagy krumpli,
  • ahány krumpli, annyi tojás
  • fokhagyma (4 személyre számítva 2 fej)
  • őrölt bors (4 személyre számítva 2 púpozott teáskanállal)
  • só (4 személyre számítva ezt is kezdheted 2 púpozott teáskanállal, aztán ízlés szerint még lehet adagolni, én kóstolni szoktam)
  • liszt (ahány krumpli, annyi kissé púpozott evőkanállal tegyél hozzá, de ennek a mennyiségét nem lehet pontosan meghatározni, mert a lereszelt krumpli nedvességtartalma minden évszakban más)
  • olaj a kisütéshez

Elkészítés:

A krumpli egyik felét reszeld le egy tálban a reszelő képen látható kisebb lukú, míg a másik felét a nagyobb lukú oldalán. Tedd bele a sót, és keverd el. Szórd meg enyhén a tetejét liszttel, hogy ne barnuljon a krumpli, és hagyd állni 5 percet.
Ezt követően üsd fel a tojásokat - ne egyből bele, mert hátha valamelyik nem friss, hanem -egyenként egy csészébe, majd keverd  a krumplihoz.
Szórd meg borssal, és fokhagymapréssel törd  bele a fokhagymát, majd legvégül tett bele a lisztet. A lisztet ne borítsd bele egyszerre, mert annyit kell beletenni, amennyit a krumpli nedvességtartama kíván.
Közben egy lábasban melegíts annyi olajat, ami nagyjából majdnem ellepi a beleszaggatott tócsnikat. Jó forró legyen, különben ha lassan sül, megszívja magát az olajjal, de arra vigyázz, hogy ne égjen meg az olaj.
Egy evőkanállal (amennyi rajta marad) szaggasd a forró olajba a még nyers tócsnit, és ha rózsaszínre sült az egyik oldala, akkor fordítsd meg.
Egy tálat többszörösen bélelj ki papírtörlővel, vagy szalvétával, és arra szedd ki az olajból a kész tócsnidarabokat.

Tálalás:
Kínálhatsz hozzá tejfölt, tormás majonézt, bármilyen zöld salátát (én legjobban a fokhagymás-tejfölös uborkasalátával szeretem).

Változatok:
Saját kreációként az utóbbi években készítettem már úgy is, hogy fokhagyma helyett kevés olajon lefonnyasztott, sajtreszelőn lereszelt vöröshagymát, puhára párolt, tört brokkolit és apróra vágott petrezselyemzöldet adtam hozzá. Nagyon finom volt úgy is, de az igazi az eredeti, az Édesanyám receptje.

Praktikus tanács: Ha nem vagy gyakorlott krumplireszelő és félted a körmeidet, érdemes a jobb kezed ujjainak hegyét előzőleg gyorstapasszal körbevonni! 

Jó étvágyat!



2013. szeptember 27., péntek

Biztonságos csatlakozás

Előfordul, hogy amikor kültéren használunk valamilyen elektromos eszközt, a kábel rövidnek bizonyul, kénytelenek vagyunk hosszabbítani, hogy elérjen a konnektorig. Erre az esetre mutat ötletes megoldást az alábbi kép, hogy a biztonságosság szempontjából hogyan járjunk el. Érdemes megjegyezni!

forrás: Pinterest

Hanglemez, ha már nem zenél

Bakelit hanglemezt szinte mindannyian őrzünk a múltból a régi lomok, vagy a féltett 'kincsek' kategóriája között. A lomok körébe tartozókat hasznosíthatod másképp, az alábbi ötlet alapján.

forrás: Pinterest

Főleg fiataloknak!

Íme extrémebb ruházati kiegészítők, váll- és nyakdíszek - a buli kedvéért -  leginkább fiataloknak. Felhasználható hozzá a madártolltól kezdve a láncon, gyöngyön és a szegecseken át egészen a kagylóig bármi, ami tetszik. Aztán már csak szórófestékre lesz  még szükség.

forrás: Pinterest

2013. szeptember 26., csütörtök

Egyéb fürdőszobai ötletek

Az alábbi képek viszonylag könnyen kivitelezhető, praktikus, és/vagy dekorációs megoldásokat mutatnak be.

Egyéb fürdőszobai ötleteket a linkre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz! 




   forrás

Extrém fürdőszobai hasznosítás

Kevésbé szokványos, meghökkentő újrahasznosítási megoldások láthatók az alábbi képsoron, mint fürdőszobák berendezési tárgyai.

forrás: Pinterest

Különféle apróbb tárgyak fürdőszobai hasznosítása

Fürdőszobákban alkalmazott sokféle újrahasznosítási ötlet látható az alábbi képsoron, a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldásoktól az igényesebb kialakításokig.


forrás: Pinterest