Oldalak

2024. május 15., szerda

Virágcserépből manóház

Amennyiben az alábbiakban látható manóházak közül a harmadikat el szeretnénk készíteni, az elképzelésünknek megfelelő méretű 
  • egy darab terrakotta virágcserépre (a házikóhoz) 
  • a hozzá illő két egymást követő méretű terrakotta alátétre (a tetőhöz), 
  • ragasztópisztolyra (az alátétek és a virágcserép egymáshoz rögzítéséhez), 
  • fehér-piros-barna-szürke akrilfestékre (a házikó falának, a háztetőnek, az ajtónak és az ablaknak a színezéséhez) 
  • színes alkoholos filctollakra (az ajtó deszkáinak, az ablakrácsoknak és a virágoknak a megrajzolásához) 
lesz szükségünk. A megvalósítás munkamenete a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető. A kis manóházak bármelyike hangulatos dísz lehet a kert, a terasz, vagy az erkély növényei között megbújva, de akár saját készítésű ajándékötletnek is kiváló.

2024. május 14., kedd

Makramé életfa mandala

Drótkarika és makramé fonal a szükséges kellékei az alábbiakban látható - hurkolással készült - életfa elkészítésének. A megvalósítás munkamenete a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető. Amennyiben a fa gyökereitől lefelé fonálon függő madártollakat is felhelyezünk, álomfogóként is alkalmazható. Saját készítésű ajándékötletnek is kiváló.

2024. május 13., hétfő

Muffin papírból virágos képeslap

Fehér muffin papír, fehér kartonpapír, világoskék, fehér, citromsárga színű papírlap, fekete filctoll és ragasztó szükséges az alábbi 3 dimenziós képeslap elkészítéséhez. A megvalósítás munkamenete a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető. Gyermekektől szülőknek, nagyszülőknek adva bármilyen alkalomra nagyon kedves ajándék lehet.

2024. május 12., vasárnap

Kétszínű cicák

Dekorációnak, de játéknak is megfelel az alábbiakban látható 'kétszínű' cicapár. Amennyiben dekorációként alkalmazzuk, felesleges az első oldalon lévő mancsok, pocak, arc kialakítása, de a gyerekek szeretik felismerni, pontosan megnevezni a testrészeket, így számukra célszerű - az 1. kép szerint - foltvarrással rátéteket képezni. A megvalósítás munkamenete a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető.

2024. május 11., szombat

Filcből árvácska

Saját kezűleg készített ajándékötletnek is megfelelő lehet az alábbiakban látható - könnyen kivitelezhető és az alapkellékeket illetően pénztárcabarát - filcárvácska csokor. Hozzávalók: zöld, sárga, továbbá világosabb+sötétebb lila  filc, sötétlila alkoholos filctoll, drót, keskeny zöld szalag (a drót bevonásához) és ragasztó. A megvalósítást a csatolt szabási sablon segíti.

2024. május 10., péntek

Szeretet, Boldogság, Jókedv, Útravaló 'befőttek'

Sokszor napokig töprengünk, hogy szeretteinket, barátainkat különféle neves alkalmakkor (születésnap, névnap, karácsony, anyák-napja, ballagás, Valentin-nap) mivel lephetnénk meg. Többnyire megvásárolható tárgyakban gondolkodunk, s az valószínűleg keveseknek jut eszébe, hogy a legtöbb, amit adhatunk: a szeretetünk, gondoskodásunk, amivel boldoggá tehetjük, jókedvre deríthetjük akit megajándékozni szeretnénk. 
Az alábbi képsoron látható egyszerű ajándékötlet érzelmileg egészen biztosan a szív mélyéig hatol, holott költségvonzata egyáltalán nincs. 
A kis cédulákra felírt üzeneteket, bölcsességeket, humort, esetleg a kinyomtatott fotókat gondosan feltekerve, vagy összehajtogatva és keskeny szalaggal átkötve helyezzük el a tisztára mosott befőttesüvegbe, amit ízlésesen lezárunk, végül felcímkézzük.

2024. május 9., csütörtök

Tortacsipkék sokféle felhasználása

A sokféle méretben (és formában: kör, ovális, négyszögletes, szív alakú) kapható tortacsipkék a felhasználásukat illetően kreatív dömpinggel árasztanak el bennünket. Ezt a sokoldalúságot szemléltetik az alábbi képek.

2024. május 8., szerda

Kaktusz tűpárna filcből

Kis színes filcdarabok és egy kevés vatta az alapanyaga a képen látható 'virágzó kaktusznak'. A 'kaktusz' esetében a kiszabás és összeállítás trükkje mindössze annyi, hogy zöld színű filcből azonos méretben és 20 db félkör alakzatban kiszabott részek egyenes oldalait belülről, míg a domború oldalait kívülről varrjuk össze apró pelenkaöltésekkel. A tetején lévő sötétkék-világoskék-fehér 'virágot' pedig ragasztással rögzítjük. A 'cserép' oldalait 4 db trapéz alakzatból varrjuk össze szintén pelenkaöltéssel, az aljára pedig a kialakult mérethez igazodó négyzetet öltögetünk. Vattával kitömjük és a nyílásához igazodó méretű négyzet alakú barna filcdarabbal zárjuk le, ami szintén ragasztással rögzíthető a cserép belső falához.
Hasonló ötletek itt találhatók.


2024. május 7., kedd

Villanykörtéből galamb

A kiégett, tejfehér villanykörtének sem kell hulladékként végeznie, mert egy kevés fehér filc és pom-pom (utóbbi vattapamaccsal is helyettesíthető) felhasználásával galambot formázó karácsonyfadíszt készíthetünk belőle. A megvalósítás munkamenete a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető. Saját kezűleg készített apró ajándékötletnek is kiváló.

2024. május 6., hétfő

Zoknimalac

Mindössze egy párjavesztett rózsaszín zokni, kevéske világos és sötétebb rózsaszín filc, tömőanyag (esetleg vatta) és ragasztó a szükséges kellékei az alábbiakban látható malacka elkészítésének. Díszíthetjük selyemvirággal, esetleg kis piros filcszívvel. A megvalósítás munkamenete a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető. Remek saját kezűleg készített szilveszteri/újévi szerencsehozó ajándék lehet.

https://mentootlet.blogspot.com/

forrás

2024. május 4., szombat

Állati díszpárnák

Varrni tudó anyukák és nagymamák figyelmébe ajánlom az alábbi képsort. Az itt látható állatfigurás díszpárnák bármelyike nem csak a gyerekszoba dísze lehet, de a gyerekek számára remek ajándék is. Költségigénye pedig jóval kevesebb, mint a boltban megvásárolható játékoké, holott a belevarrott szeretettől az értéke felbecsülhetetlen.

2024. május 3., péntek

Papírgurigából tulipán

Anyák napi ajándékként is készíthetik a gyerekek az alábbiakban látható tulipánokat. Papírgurigára és vízfestékre van hozzá szükség. 

2024. május 2., csütörtök

Szív alakú horgolt poháralátétek

Saját kezűleg készített ajándéknak is kiváló ötlet az alábbiakban látható, szív alakú horgolt poháralátétek. A szív egyébként is a szeretetet fejezi ki, a belefektetett munkával pedig különösen, mindemellett olyan ajándék, ami nem csak dekoratív, de praktikusan szinte állandóan használható. A megvalósítást a csatolt horgolási sablon könnyíti meg.


2024. május 1., szerda

Szívkosárka

Anyák-napjáig még bármelyik gyerek elkészítheti az alábbi szív alakú kosárkát, biztos, hogy nagyon kedves ajándék lesz. Kartonpapír, vastagabb fonál, vagy spárga szükséges hozzá mindössze. A megvalósítás munkamenete a képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető. A kinagyított sablon alapján a kartonpapírból kiszabjuk a formátumot, amit a színes fonállal, vagy spárgával körbefonunk. Hasznosítani bonbontartóként, vagy ékszertartóként is lehet.