2016. január 17., vasárnap

Farsangi jelmezötletek

Viszonylag könnyen és gyorsan elkészíthető farsangi jelmezötletek láthatók az alábbi képeken. Nem csak figyelemre méltóak, de nem mellesleg költségigényben, idő-, vagy munkaráfordításban sem megterhelőek. 
Az utolsó két fotó kisebb csoportok közös jelmezéhez is ötlettel szolgál. 
Elárulom, közülük a hétfejű sárkányban a három gyerkőc közül elől álló, az én idősebbik fiacskám volt sok évvel ezelőtt. A jelmez természetesen az én kezem munkája. A kartonpapírból készült, piros krepp-papír-lángot okádó sárkányfejek a három gyerek felemelt karjaira kerültek, s a hetediket az elől álló fiam fejére rögzítettem. A bemutató felvonulásuk alatt a gyerekek a 'Paff a bűvös sárkány'-t énekelték. Első díjazottként hatalmas csokitortát kaptak.
Egyéb farsangi ötletek ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók! 

2016. január 15., péntek

Baromfiudvar

Sok kertes házban azért nem tartanak csirkéket, és a családot napi friss tojással ellátó tyúkokat, mert féltik a szépen karbantartott udvart, a füvet, a virágokat. Pedig a kert egy távoli részében remekül összeegyeztethető a két szempont. Példa rá az alábbi két kép.

2016. január 9., szombat

Rajzolási segédletek

Sokan gondolják, hogy nincs kézügyességük, de biztos, hogy így van? Ha kipróbálod az alábbi rajztanulási képeket követve, talán másként gondolod! Legfeljebb néhány percet veszíthetsz, viszont esélye van a sikerélménynek. S ki tudja, lehet, hogy egy új önmegvalósító örömszerzési technikára lelsz.