2015. február 28., szombat

Játékautó kartondobozból

Önfeledt örömmel, mosolyogva játszanak ezek a pici gyerekek, és semmivel sem lenne örömtelibb a mosolyuk, ha készen vásárolt, méregdrága játékautóban ülnének (amit valószínűleg hónapok alatt ki is nőnének). Az itt látható játékautóhoz mindössze egy kartondoboz, négy papírtényér, két WC-papír guriga és némi festék kell, na és persze a legfontosabb: édesanya, vagy édesapa, aki elkészíti, utóbbiban a képek lépésről-lépésre segítenek.
 

Kanálból virág

A megfestett, eldobható műanyag kanalak szárait levágva fémpálcikához ragasztották és középen mindkét oldalán üvegkaviccsal (egy szép gombbal is helyettesíthető) díszítették. A virágok 'leveleit' vállfából kicsavart akasztórész képezik, természetesen a szárral együtt zöldre festve. 
Egyéb kanál ötletek ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók. 

2015. február 27., péntek

Raklappadló

Raklap újrahasznosítására már sokféle ötletet bemutattam, s azt is tudom, hogy sokan szívesen készítenek belőle kerti bútorokat.
Az alábbi képek tanúsága szerint egy család padlóburkolásra alkalmazta a raklapokat, megállapítható, hogy csodálatos eredménnyel. Gondolom nem kevés munkával jár a kivitelezése, de költségét tekintve valószínűleg barátságos megoldás lehet. Részletesebben itt  megtekinthető.

2015. február 26., csütörtök

Kanálból ananászlámpa

Eldobható műanyag kanalak, egy PET-palack, sárga szórófesték, ragasztó és zöld dekorációs papír a szükséges kellékek, ha a meglévő állólámpánkra az alábbihoz hasonló, ananászt utánzó burát szeretnénk készíteni. A megvalósítás munkamenete a képeken lépésről-lépésre nyomon követhető.
Egyéb kanál ötletek ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók. 

2015. február 25., szerda

PET-palackból páva

Amennyiben tetszik az alábbi, kerti dekorációnak szánt páva, érdemes gyűjtögetni a különféle színű (főleg zöld meg kék és kevés barna, sárga, piros) PET-palackokat. Az alaptest megformálásához szükség van még hungarocellre, továbbá drótra a lábaknak, és ragasztóra. Az elkészítés munkamenete a képeken lépésről-lépésre nyomon követhető.

Egyéb PET- palackkal kapcsolatos ötletek a linkekre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók: PET-palackból , PET-ékszer , PET megmunkálásra videók 

2015. február 24., kedd

Szalagos ajtódísz

A képen látható ajtódísz előnye, hogy rövid idő alatt elkészíthető és ráadásul alig van valami költségigénye. Felhasználható hozzá mindenféle maradék szalag, a lényeg, hogy azonos méretűre vágjuk, a végeinél fecskefarokban bemetszve - amit a szalag végét hosszában kettéhajtva és a hajtásvonaltól indulva egyetlen nyisszantással megoldhatunk -. A hungarocell koszorúalap olcsón beszerezhető, s a teendő már csak annyi, hogy egymáshoz sűrűn  rácsomózzuk a szalagokat.

Cserepek a konyhában és a fürdőszobában

Az agyagcserepek nem csak dísznövények befogadására alkalmasak, hasznosításuknak sokféle módja van, ezekből mutatnak néhányat az alábbi képek. A dekorálásukhoz a festéken kívül,  gombot, csipkét, kagylót és az elképzelésednek megfelelően bármi egyéb díszítőelem felhasználható. Kellemes látványt nyújtó, hasznos kiegészítői lesznek környezetünknek.
Egyéb, cseréppel kapcsolatos ötletek ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók.

2015. február 23., hétfő

Muffinbáránykák

A legegyszerűbben elkészíthető sütemény talán a muffin, szinte el sem lehet rontani, ráadásul rengeteg fajtája létezik. (Receptek itt találhatók.) Egy zacskó pillecukor segítségével pedig az alábbi képsoron nyomon követhető módon cuki kis báránykák készíthető belőlük, ami biztosan a gyerekek örömére szolgál majd. Húsvétkor különösen időszerű meglepetés lehet.

Esküvői meghívók

Esküvői meghívó, vagy a nagy eseményről utólagos értesítő saját kezűleg is készíthető. Olcsóbb és sokkal egyedibb, különlegesebb, hiszen az érintettek keze munkáját hordozza.
Az alábbi képsorok erre mutatnak néhány inspiráló példát.
Esküvői ültető-, köszönő-, vagy ajándékkísérő kártyák itt találhatók.
Egyéb esküvővel kapcsolatos ötletek ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve vannak.