2014. szeptember 30., kedd

Természetes tisztítószer

Az ecettel tisztítást valószínűleg mindannyian ismerjük, de nem mindenki kedveli a szúrós szaga miatt Az alábbi ötlettel viszont ez is kiküszöbölhető. 
Elkészítés: 
Egy szórófejes flakonban 1 rész 20%-os ecetet, 4 rész vizet (a víz..lehet kevesebb is... opcionális) összekeverünk és bele tesszük a citromhéjat, a rozmaring, vagy fenyőágakat, majd két napig állni hagyjuk (így elnyomja az ecet szagát). Remekül tisztítható vele például a zuhanyfülke üvege.


Top tipp

A spagetti vállpántos egyszerű és olcsó kis topodból egy széles csipke rávarrásával elegáns és különleges felsőt varázsolhatsz a képen látható módon maximum fél órás időráfordítással.

2014. szeptember 26., péntek

Poháralátét filcből

Varrás nélkül, ragasztással is elkészíthetők az alábbi poháralátétek, de a kis cikkek kézzel is ráöltögethetők. Gyermekek által is könnyen elkészíthető, hasznos ajándékötlet lehet például Anyák-napjára, vagy bármely más ajándékozási alkalomra.
Egyéb poháralátét ötletek ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók.


Ingviselési variációk

A képek tanúsága szerint egyetlen darab férfiing sokféle variációban viselhető, a lezser és bohókás stílustól a konszolidáltig, mindig az alkalomhoz illően. A kis képek az apróbb praktikákra világítanak rá.
Egyéb inggel kapcsolatos ötleteket ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz! 

2014. szeptember 25., csütörtök

Csipkés körmök

Egy darabka vékony csipke, egy színtelen és egy fehér körömlakk, és persze egy kis ügyeskedő türelem szükséges ahhoz, ha az alábbi dekoratív körmöket szeretnénk magunknak megfesteni. Francia lakkozás az alap, a csipkézés elkészítésének menetében pedig lépésről-lépésre segítenek a képek.
Egyéb körömmel kapcsolatos ötletek ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók.

    forrás

2014. szeptember 24., szerda

Őszi filclevelek

Filcből készült színes őszi falevelek láthatók a képeken. Dekorációs felhasználásuk sokféle lehet, készíthető belőlük ajtódísz, de ágas-bogas száraz faágakra akasztva is dísze lehet a lakásnak, vagy egy lapos tálba téve asztaldíszként is szolgálhat. Ruhák díszítésére is alkalmas, egy kis biztosító tűvel a hátoldalán kitűzőként viselhető.

2014. szeptember 23., kedd

Virág alakú csomagolás

Kisebb ajándéktárgy, vagy csokoládé - a képen látható virág formában - dekoratívan csomagolható, amihez mindössze egy-két több rétegű papírszalvétára, vagy összehajtogatott krepp papírra van szükség.

Lufival készíthető tálak

Hangulatos őszi dekorációs tálat készíthetsz az összegyűjtött színpompás levelekből egy lufi és tapétaragasztó segítségével az alábbi lépésről-lépésre képek útmutatása alapján.
Hasonló eljárással készültek az alatta lévő képsorokon látható tálak is, a csipketálnál a változás mindössze annyi, hogy tapétaragasztó helyett keményítőt kell alkalmazni.

   forrás

2014. szeptember 22., hétfő

Könyvespolcból bárszekrény

Íme egy remek ötlet arra, miként lehet egy megkopott régi könyvespolcból fiatalos, modern bárszekrényt alakítani. A hátlap belső oldalára öntapadó tapéta került, míg a többi részt lilára festették, a palackok és a poharak számára pedig készen kapható fémtárolókat erősítettek fel.

2014. szeptember 21., vasárnap

Papírfonásos elefánt kiskosár

Az alábbi képsoron lépésről-lépésre nyomon követhető a papírfonással készült, elefánt formájú kisebb méretű kosárnak az elkészítése, ami ceruzatartóként, vagy egyéb kis tárgyak tárolójaként is lehet használni, de akár egy kis kaktusz virágcserepét is beletehetjük.
Egyéb papírfonással kapcsolatos ötletek ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók.