2014. december 5., péntek

PET-palackból: ajándékdoboz

Remek újrahasznosítása a PET-palackoknak az alábbi, kisebb ajándékok csomagolását célzó ötlet. A víztiszta színtelen és a különféle színes palackok egyaránt felhasználhatók hozzá. 
Az első két képen látható módszer elkészítési technikája mindössze annyi, hogy le kell vágni a palackok alját (abban a magasságban, hogy a csomagolni kívánt tárgy beleférjen), majd a talpcsücskök számához igazodóan hosszában a kívánt magasságig bemetszéseket ejteni. Az így kialakult szeleteket - a második képen látható kék színű munkadarabokhoz hasonlóan - két irányból behajtani, a sarkokat lekerekítve levágni és kilyukasztani. A lyukasztás történhet lyukasztógéppel, de egy szög gyertya fölötti felmelegítése utáni használatával is. Ezt követően már csak egy keskeny szalag befűzésére van szükség és kész a dekoratív ajándékdobozka.
Még kevesebb a teendő a harmadik képen látható módszert illetően, viszont ehhez a megoldáshoz két palack különböző magasságban levágott aljára van szükség, amit gyakorlatilag egymásra illesztesz. Esztétikusabb lesz, ha meleg vasaló aljához érintjük a levágott élnél a palackokat, mert így kissé visszapöndörödik a műanyag. (Nem kell aggódni, a vasalóra nem ragad rá.) A dobozka átlátszósága megszüntethető, ha színes szalvétával béleljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése