2013. június 30., vasárnap

Szívem küldöm a borítékban ...

Ha szépen csomagolt ajándékot kapsz, a díszcsomagoló papírt ne dobd el, a gyűrődés nélküli részeinek még hasznát veheted, például ilyen szív alakból hajtogatott boríték készítésénél. Nem szükséges az illesztéseknél összeragasztanod, hogy akinek szánod, kihajtva kezében tarthassa a szívecskédet.

Kábeldob asztalka mozaikkal díszítve

Kábeldob biztosan ritkán fordul elő a háztartásodban, de különféle vezetékeket, rugalmas csöveket forgalmazó áruházakban göngyölegként elég gyakori. 
Az alábbi képek annak bemutatását célozzák, hogy amennyiben sikerülne hozzájutnod kábeldobhoz, hogyan készíthetsz belőle görgős, polcos, mozaikos asztalkát. 
Miután a képsorokon látható asztalka kavicsos mozaikozása szerintem hagy kívánnivalót maga után, ezért az alsó képeken láthatsz profibbakat is.

Régi ajtó, új sarokpolc

A lakásfelújítás során lekerült, szükségtelenné vált, de lomtalanítás ki tudja mikor lesz, és fogalmad sincs mit kezdj a régi ajtóval?
Ha hosszában ketté fűrészelteted, készen kapható köríves sarokpolcokat szerelsz rá, és átfested, kis befektetéssel,  szép sarokpolccal gazdagíthatod a lakásodat.

Festett kavics százlábúJó móka, kellemes szünidei foglalatosság lehet gyermekeddel, vagy unokáddal, a képen látható - és a kertben (teraszon, erkélyen) helyet kapható - százlábúnak az elkészítése.

Nem szükségeltetik hozzá egyéb, csak jó nagy kavicsok, esetleg kövek, festék, és nem utolsó sorban jókedv, vidámság. 

Flakonok második élete

Rengeteg műanyag holmit használunk, szinte minden abban van kiszerelve, csomagolva. Nem tudjuk elkerülni, de arra azért figyelhetünk a szelektált gyűjtésén kívül, hogy amit lehet, hasznosítsunk újra, amivel magunknak is némi pénzt takarítunk meg.
Gyertya lángja fölött felmelegített szöggel könnyedén kilyukasztgathatjuk a kupakot, és máris kész a locsolókannánk, vagy ahogyan a másik képen látható, különféle kis lapátokat is vághatunk flakonokból. Ezek talán filléres ötletek, de  arra figyelmeztet a mondás, hogy "Sok kicsi sokra megy." 


Gumiabroncs másként

Az autókról lekerülő gumiabroncsokat is sokféleképpen lehet újra hasznossá tenni. 
Az egyszerű virágtartótól kezdve, a puff ülőkéken keresztül, egészen a kerti tavacska kialakításáig többféle ötletet találsz az alábbi képek között.

forrás: Pinterest

Útilapu kerti lépegető

Egy zsák hobbibetonra és nagy lapulevelekre van szükség a képen látható lépegetők elkészítéséhez. A megvalósítás munkamenetét a képsoron lépésről-lépésre nyomon lehet követni.

Láda, mint ...

Fából készült zöldség-gyümölcsös ládák újrahasznosításának sokféle ötletes megoldásai sorakoznak az alábbi képeken.

 

Lámpabefőtt

Néha akadnak olyan szép formájú befőttes, főleg lekváros üvegek, amik szinte kiáltanak az újrahasznosításukért. Az alábbi lámpás megoldás egy lehet a sok közül.
A teendőket a képek lépésről-lépésre mutatják, mindössze arra hívnám fel a figyelmed, hogy amikor spray festékkel fújod, nehogy elfelejtsd előtte a vezetéket a képen is látható módon letakarni.

Egyéb világítással kapcsolatos ötleteket a linkre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz! Bögrekert

Az alábbi képen mozaikba foglalt bájos újrahasznosítása látható a csorbult, törött csészéknek, tálkáknak.

Filléres mozaikok

Sokan vannak, akik forgalomból bevont aprópénzeket nem csak hogy megtartották, de gyűjtik is. Az alábbiakban néhány ötlet látható a hasznosításukat illetően. Meg kell hagyni különleges megoldások, de lássuk be, nem csak sok-sok fém aprópénz, hanem legalább annyi türelem is szükséges hozzá. Az eredmény viszont - főleg a nagyobb felületeket illetően - valóban figyelemre méltó. Feltételezem, hogy a mozaikolás befejezése után végül műgyantával borították be az egész felületet.
Gyertyafényes palackok

A kamrában tárolt víztiszta, átlátszó, különböző formájú üvegeket alaposan kimosva, helyezz a nyílásaikba egy-egy szál vékony, hosszú fehér gyertyát. Elegáns hangulatúvá varázsolja az ünnepi asztalt!